Ελληνικό φόρουμ αφιερωμένο στα Ινδικά χοιρίδιά!


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Ασφάλεια κατα την διάρκεια του ταξιδιού.

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

kragion

avatar
Admin

Εισαγωγή:
Η μεταφορά του κατοικίδιου του οποίου είμαστε κάτοχοι δεν είναι απλή υπόθεση και πρέπει να τηρούνται ορισμένοι κανόνες που θα κάνουν αυτές τις μετακινήσεις ασφαλέστερες τόσο για εμάς, όσο και για τους μικρούς μας φίλους.


Προετοιμασία:

Εάν το κατοικίδιο είναι δύστροπο και νευρικό, είναι προτιμότερο να ταξιδέψει μέσα σε κλουβί μεταφοράς. Επειδή η κατάσταση εγκλεισμού σε κλουβί δεν είναι ευχάριστη στα περισσότερα ζώα, αρκετές μέρες πριν, τοποθετήστε το κλουβί ανοιχτό μέσα στο σπίτι ώστε να το μυρίσει να το επεξεργαστεί και να καταλάβει ότι το κουτί αυτό είναι για καλό του. Τα δύσκολα και ευαίσθητα ζώα τα ταΐζουμε ελαφρά πριν από το ταξίδι, για να αποφύγουμε δυσάρεστες εκπλήξεις που θα έχουν ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία του ζώου καθώς και τη δική μας. Πάντα πριν τοποθετήσουμε τον ταξιδιώτη μέσα στο κλουβί μεταφοράς πρέπει να έχουμε σιγουρευτεί ότι έχει αφοδεύσει. Το κλουβί μεταφοράς πρέπει να είναι συγκεκριμένων προδιαγραφών: να αερίζεται σωστά, να είναι ευρύχωρο ανάλογα με το είδος και το μέγεθος του ζώου, να υπάρχει η δυνατότητα ο ταξιδιώτης να σταθεί όρθιος και όταν είναι καθιστός να μπορεί να απλώσει το μπροστινά του πόδια.

1. Τα Ινδικά χοιρίδια, τα κουνέλια, τα χάμστερ, οι χελωνίτσες και όποια άλλα μικρά ζωάκια έχει ο καθένας μπορούν να συνταξιδέψουν άνετα μαζί σας αρκεί να προμηθευτείτε τα ειδικά καταλύματα από σκληρό πλαστικό που διαθέτουν εξαερισμό. Το κλουβί πρέπει να είναι σωστά τοποθετημένο και δεμένο (με τη ζώνη) στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου.

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Τα συγκεκριμένα καταλύματα από σκληρό
πλαστικό είναι κατάλληλα για όλα τα μικρά
κατοικίδια.

2. Το ζώο δεν πρέπει να είναι ελεύθερο μέσα στο αυτοκίνητο για να μην δυστροπήσει και πανικοβληθεί -πράγμα σύνηθες. Δεν πρέπει να έχουμε τα ζωάκια στο μπροστινό κάθισμα αλλά ούτε και στην αγκαλιά μας. Υπάρχει κίνδυνος να μας ξεφύγει και να μπλεχτεί με το γκάζι, τα φρένα ή να τραυματιστεί.

3. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού το ζώο δεν πρέπει να τρέφεται για να αποφευχθούν οι στομαχικές διαταραχές που θα επιφέρουν κόπωση. Φροντίζουμε να πίνει νερό.

4. Είναι πολύ σημαντικό να ελέγχουμε τη θερμοκρασία του οχήματος. Αν είναι αναγκαίο να αφήσουμε τα κατοικίδια μέσα στο αυτοκίνητο για λίγο μόνα τους, παρκάρουμε σε σημείο με σκιά και αφήνουμε τα παράθυρα ανοικτά ώστε να κάνει ρεύμα. Επειδή τα ζώα δεν ιδρώνουν από το σώμα αλλά μόνο από το στόμα, μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας μπορεί να πάθουν θερμοπληξία και να πεθάνουν. Προσοχή λοιπόν στη ζέστη.

5. Κάνετε πολλές στάσεις ανά 2-3 ώρες σε μακρινά ταξίδια.

6. Μόλις φτάνουμε στον προορισμό μας βάζουμε το ζωάκι μας μόνο του σε ένα ήσυχο, αλλά φωτεινό μέρος για να ηρεμήσει κανένα μισάωρο και μετά τον βάζουμε στο μέρος που καθόμαστε όλοι μαζί κανονικά.

Επίλογος:
Το 1997 το συμβούλιο της Ευρώπης κήρυξε όλα τα ζώα έμβια όντα, άρα πρέπει να τους φερόμαστε ανάλογα και να μην τα τοποθετούμε ποτέ στο χώρο αποσκευών, σε ρυμουλκούμενο (π.χ. τρέιλερ) ή στη σχάρα. Τα ζώα συντροφιάς αισθάνονται τη ζέστη, το κρύο, τη δίψα, τον πόνο και την ταλαιπωρία ενός ταξιδιού ακριβώς όπως και εμείς.Μετάφραση/ Αλλαγές/ Προσθήκες: kragion, για το Greek Guinea Pigs Forum. Πηγές: carsmart, autotriti.


_________________
Tο περιεχόμενο αυτό προστατεύεται από τοπικούς και διεθνείς νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας και copyright. Απαγορεύεται η χρήση τους καθώς και η αναπαραγωγή τους από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία ή ιδιώτη χωρίς έγγραφη άδεια.
http://greekguineapigs.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης